Silhuett av en älg bredvid texten 'ELGEN RESTAURANT'

Planksteksafton

Från 17.00

foto: Septemberbacken, Frida persson

BOKA BORD

Vilt/Ren 365/495,-
duchessepotatis, haricotsverts, bacon, grillade primörer, bearnaisesås och rödvinssås

Kvällens kött 375,-
duchessepotatis, haricotsverts, bacon, grillad primörer, bearnaisesås och rödvinssås

Fisk 345,-
duchessepotatis, haricotsverts, bacon, grillad primörer och tillhörande sås

Vegetarisk 275,-
duchessepotatis, haricotsverts, grillad primörer och tillhörande sås

Barnplanka 195,-
Kvällens kött, duchessepotatis, haricotsverts, bacon, grillad primörer, bearnaisesås och rödvinssås

Planksteksafton på Restaurang Elgen i Sälen – Vår berättelse

På Restaurang Elgen, belägen i hjärtat av Olarsgården Hotell i Sälen sedan 1946, välkomnar vi dig till en kväll där fjällens smaker och traditioner står i centrum. Vår plankafton är en hyllning till den svenska matkulturen, där vi med stolthet serverar en genuin upplevelse i en varm och rustik miljö. Här, omgivna av Sälenfjällens skönhet, bjuder vi in dig till en kväll fylld av värme, gemenskap och lokala råvaror.

Varje måndag dukar vi upp för plankafton, en kväll där vår klassiska plankstek är stjärnan. Vi väljer noggrant ut saftiga köttbitar – ofta lokalt älgkött eller mört renkött – som tillagas direkt på en träplanka för att ge den där unika känslan. Till detta serverar vi krämig potatis, färska grönsaker, hemgjord bearnaisesås och det är en rätt som bär på historia för Restaurang Elgen och vår passion för att lyfta fram traktens råvaror.

Vi öppnar dörrarna till våra tre matsalar – Kalven, Lilla matsalen och Biblioteket – där den mysiga atmosfären med knastrande eldar och träinredning sätter stämningen. Plankafton börjar vanligtvis vid 17:00, och vi rekommenderar att du bokar bord i förväg, särskilt under vintersäsongen när fjällen lockar många gäster. Vårt köksteam arbetar med kärlek till detaljerna, från att förbereda de lokala ingredienserna till att presentera rätten på den karaktäristiska plankan, som både är en fröjd för ögat och smaklökarna.

Övriga dagar bjuder vi på à la carte med rätter som fjälltoast eller raggmunk, och under december förvandlas restaurangen till en julbordsfest.

Boka bord

Du kan också ringa 0280 - 210 29
eller maila info@olarsgarden

Fler menyer

Lunch

Grillkvällar